Mobiele milieustraat trekt door De Fryske Marren, afval inleveren op locatie

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
De mobiele milieustraat in Sint Nicolaasga.
De mobiele milieustraat in Sint Nicolaasga. Foto Thewes Hoekstra

DFM - Tot en met 20 juni trekt de mobiele milieustraat door De Fryske Marren. Inwoners kunnen bij de afvalcoaches gratis klein (grof) huishoudelijk afval inleveren. De aftrap was afgelopen dinsdag in Terherne.

“De gemeente huurt mobiele milieustraat, dit is een verplaatsbare op zonne-energie werkende unit. Met deze actie hopen wij het makkelijker te maken om afval gescheiden in te leveren en bewustwording te creëren voor hergebruik van grondstoffen”, zo laat De Fryske Marren weten.

Wat inleveren?
Het kleine grof huishoudelijk afval dat men bij de mobiele mineurstraat in kan leveren bestaat onder andere uit verfblikken, kleine elektrische apparaten, hard kunstsof speelgoed, koekenpannen, piepschuim, textiel en schoenen. In verband met de beperkte ruimte in de unit mag het afval “maximaal in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen zijn welkom op de milieustraten in Joure, Lemmer en Harich.”

Herbruikbare grondstoffen
Veel afval bestaat uit herbruikbare grondstoffen. “Het is zonde om die te verbranden en het voorkomt onnodige kosten voor afvalverwerking. Door dergelijke grondstoffen apart aan te bieden, hebben we minder afval, lagere verwerkingskosten en in sommige gevallen leveren grondstoffen ook nog geld op.”

De plaatsen en datums zijn te vinden via deze LINK

De mobiele milieustraat in Sint Nicolaasga.