Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom

Algemeen
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Foto: Omrop Fryslân

FRYSLAN - Omrop Fryslân heeft grote internationale prijzen in de wacht gesleept bij Prix CIRCOM. De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen in de categorie Music and Arts en het interactieve project PRESENT (’Hier Nu!’) en de film Bartele Bûse hebben een eervolle vermelding gekregen.

Circom is de Europese vereniging van regionale omroepen. In totaal zijn er 209 stations aangesloten bij de organisatie. Sinds 1990 rijkt Circom jaarlijks in tien verschillende categorieën awards uit voor de beste producties gemaakt door regionale omroepen. Omrop Fryslân is één van de grote winnaars, met één award en twee vermeldingen. Naast Omrop Fryslân heeft ook de BBC meerdere prijzen gewonnen, zo schrijft de organisatie.

Documentaire ‘Blaasmuziek’

De documentaire Blaasmuziek van Murk-Jaep van der Schaaf is de grote winnaar. Voor de deze feelgood-documentaire heeft de filmmaker een Nieuw Talent Orkest in de regio Bolsward gevolgd. Met het Nieuw Talent Orkest richten zij zich op volwassenen zonder muzikale ondervinding, maar met een muzikale droom, de droom om ooit nog eens in een orkest te spelen.

Interactief experiment ‘Present!’

Met het project PRESENT (’Hier Nu!’) heeft Darshan Boerema drie maanden lang ‘boomers’ de schuld van alle problemen gegeven. Een bijzonder experiment wat alle jongeren laat nadenken over hun rol in de maatschappij. PRESENT (’Hier Nu!’) is een drietalig en interactief project dat aansluiting zoekt bij de lessen burgerschap in het MBO. Het project was een samenwerking tussen Omrop Fryslân, Afûk, Tienskip en Firda.

Film ‘Bartele Bûse’

De film gaat over Bartele, een jongentje dat telkens allerlei dingen vindt en meeneemt in zijn zak. Achter elke vondst zit een bijzondere wereld. De film vertelt het verhaal van een bijzondere kam, die in de handen van Bartele komt. De kam laat op magische wijze het haar groeien van de klanten in de kapperszaak van zijn vader.