Reddingsbrigade Lemmer verkoopt wimpels voor nieuwe boot

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding

LEMMER - De Reddingsbrigade Lemmer wil een nieuwe boot aanschaffen. Daarom is men een actie gestart met de verkoop van wimpels.

Afgelopen jaar heeft de reddingsbrigade een vaartuig overgedragen aan Oekraïne. De boot is daar ingezet voor het leveren van hulp bij de overstromingen. Als vervanging is de reddingsbrigade op zoek naar een nieuw vaartuig en daarvoor zijn diverse acties opgezet. Een van de acties is de wimpelverkoop.

Met de verkoop van wimpels hoopt de brigade het laatste gedeelte bij elkaar te krijgen. Wimpels kunnen gekocht worden via de website voor € 10 per stuk. Daarnaast kan ook een donatie gedaan worden. “Alle beetjes helpen om samen onze waterrijke provincie waterveilig te houden,” zegt Erwin Krijger van Reddingsbrigade Lemmer.

Waterveiligheid en opleidingsaanbod vergroten
Door de aanschaf van het nieuwe vaartuig kan de reddingsbrigade enerzijds de waterveiligheid vergroten en anderzijds het opleidingsaanbod een impuls geven. Zo is de brigade preventief aanwezig bij verschillende evenementen op en rond het water. Te denken valt aan diverse surf-, zeil-, roei-, zwemwedstrijden, evenementen, Nieuwjaarsduik en activiteiten met het basisonderwijs. “Met de aanschaf van de boot kan het opleidingsaanbod worden vergroot, waarmee Reddingsbrigade Lemmer interessant blijft voor zowel huidige als nieuwe leden.”

Op de website van de club is meer informatie te vinden over deze actie: rblemmer.nl/