Beeld Stille Strijd onthuld op Broereplein in Bolsward (video)

Algemeen
Kunstwerk Stille Strijd
Kunstwerk Stille Strijd Foto: Power of Art House

BOLSWARD - Ken je dat grote beeld van een jongen diep in gedachten? Dat is het kunstwerk Stille Strijd van kunstenaar Saskia Stolz. Het beeld reist door Nederland en is van maandag 29 januari tot 12 februari in Bolsward.

Maandagmiddag is het beeld Stille Strijd onthuld op het Broereplein in Bolsward. Het beeld reist door Nederland en is van 29 januari tot 12 februari te zien in Bolsward. 

Eén op de vijf jongeren kampt met een depressie en zelfdoding is zelfs doodsoorzaak nummer één onder jongeren. Slechts 8% van de jongeren praat over deze donkere gedachte. Ook in Súdwest-Fryslân zijn veel jongeren depressief en eenzaam. Met het standbeeld ‘Stille Strijd’ wil kunstenaar Saskia Stolz het taboe op depressie en suïcide doorbreken en het gesprek hierover op gang brengen.

Aandacht voor mentale gezondheid van jongeren
Met het plaatsen van dit kunstwerk vraagt de gemeente Súdwest-Fryslân, samen met andere partijen aandacht voor depressie en suïcide onder jongeren. Ook willen de gemeente met dit beeld het gesprek hierover op gang brengen. Want een gesprek, kan écht het verschil voor iemand maken.

Bel of chat met 113
Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Bel met 0800 – 0113 of chat via de website www.113.nl gratis en anoniem met deskundige vrijwilligers. Ook kun je contact opnemen met de huisarts. Bij acute situaties bel 112.