Agent Arjen Siccama krijgt eremedaille voor levensreddend handelen in Sint Nicolaasga

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Agent Arjen Siccama kreeg de Eremedaille van verdienste Foto Politie
Agent Arjen Siccama kreeg de Eremedaille van verdienste Foto Politie Politie

ROTTEVALLE - Agent Arjen Siccama, leidinggevende van Politie De Fryske Marren, kreeg donderdag de hoogste politie onderscheiding. In het Vredespaleis in Den Haag ontving hij de Eremedaille voor verdienste van plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer. Siccama redde begin februari in zwaargewonden man uit een papierpers in Sint Nicolaasga.

“Het leek wel een scène uit een horrorfilm.” Zo omschrijft de collega met wie Arjen Siccama op de melding afging de situatie. De 44-jarige agent uit de Rottevalle wist het hoofd koel te houden en redde met zijn optreden de man het leven.

Het slachtoffer was in de machine terechtgekomen bij een recyclingbedrijf dat gevestigd is op het industrieterrein. Meerdere ambulances en politie-eenheden gingen samen met de brandweer van Sint Nyk en Joure voor hulpverlening naar het bedrijfsongeval. Ook de traumahelikopter landde op het industrieterrein. Politieman Arjen Siccama bedacht zich niet en redde met gevaar voor eigen leven het leven van de man, die door het ongeval zijn beide benen verloor.

“Hoewel het levensreddende optreden van Arjen op zichzelf uitzonderlijk is, is het vooral de mate waarin Arjen het hoofd rustig wist te houden in een risicovolle en buitengewoon stressvolle situatie wat zijn prestatie onderscheidt. De manier waarop Arjen heeft gehandeld, getuigd onmiskenbaar van onze kernwaarden moedig en betrouwbaar. Zo heeft hij niet alleen het slachtoffer kunnen redden, maar ook zijn toekomstperspectief veranderd”, aldus Politie Noord-Nederland.

www.grootdefryskemarren.nl/nieuws/112/67586/persoon-zwaar-gewond-bij-bedrijfsongeval-in-sint-nicolaassga