Ruim 23.000 euro subsidies Stichting Westermeer voor zes doelen

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Subsidie Stichting Westermeer voor De Hjouwer
Subsidie Stichting Westermeer voor De Hjouwer Eigen foto

DFM - Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar vierde vergadering van 2023 een zestal subsidies toegekend.Tijdens de bestuursvergadering zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van zes aanvragen.

De toekenningen betreffen:
* Postduivenhoudersvereniging DouwenochtVoor een bijdrage in de kosten van het vervangen van de houten vloeren in het verenigingsgebouw (Slotweg 9 te Sint Nicolaasga) heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 4.400,00 toegezegd.

* Buurtvereniging De FugeldobbeVoor een bijdrage in de kosten van de aanschaf van een nieuwe tent heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 650,00 toegezegd.

* Hippische sportvereniging De HjouwerVoor een bijdrage in de kosten van de aanschaf van nieuwe materialen/parcours heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 1.700,00.

* Tennisvereniging Rottum.Voor een bijdrage in de kosten van het bouwen van een eigen clubhuis heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 15.000,00.

* Vereniging Moai SkarsterlânVoor een bijdrage in de kosten voor het laten maken van een website heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 800,00.

* Jeu de Boules en Koersbal vereniging “Rjochtút mei in Bochtsje”Voor een bijdrage in de kosten van het renoveren van 5 bankjes heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 500,00.

Wat doet Stichting WestermeerStichting Westermeer is een stichting die uit de jaarlijkse opbrengsten van haar vermogen en schenkingen subsidies verleent aan stichtingen en verenigingen binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân en het dorp Terherne, voor initiatieven op maatschappelijk, cultureel, sociaal en recreatief gebied. In totaal gaat het ieder jaar om ongeveer 180.000 euro.

Daarmee wil Stichting Westermeer de helpende hand uitsteken om belangrijke initiatieven op genoemde terreinen een zetje in de goede richting te geven. En dat heeft de Stichting Westermeer in de ruim vijfenvijftig jaar van het bestaan gedaan inde vorm van subsidies voor projecten ‘tot nut van het algemeen’.