Na dieseldiefstal ruim 4.000 euro gedoneerd voor KNRM Lemmer

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
4.050 euro voor KNRM Lemmer Foto KNRM Lemmer
4.050 euro voor KNRM Lemmer Foto KNRM Lemmer KNRM Lemmer

LEMMER - Eind oktober werd er 120 liter diesel gestolen bij het Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station in Lemmer. Daardoor konden de twee reddingsboten niet uitrukken in het geval dat hulp op het water geboden moest worden. Om de kosten voor nieuwe diesel, nieuwe sloten en beveilingsmateriaal te betalen werd een crowdfunding op touw gezet. Daarmee is in korte tijd 4.050 euro opgehaald.

Het geld werd bijeengebracht door bijdragen van 149 donateurs. Verschillenden van hen lieten ook een reactie achter. Zo schreef Tiny: “Omdat het fijn is te weten dat je gered kunt worden op het water wanneer het verkeerd gaat. En deze mensen, gepassioneerd, doen het ook nog eens belangeloos!! Heel erg bedankt!” Ook Saskia uit Den Haag schreef er een boodschap voor de Lemster redders bij: “Omdat ik aan de kust woon in Den Haag, weet ik hoe belangrijk de KNRM is. Jullie vrijwillige inzet -over al - vind ik bewonderingswaardig!”

Beveiliging
De mensen van KNRM Lemmer zijn onder de indruk van de steun die ze ontvangen. “Het is bijna niet te bevatten hoeveel steun en reacties we hebben gekregen.” Het reddingstation werd niet alleen geholpen met geld. “Meerdere bedrijven boden direct aan om kosteloos camera’s op te hangen. Geweldig! Marc Thie - van Niekerk van Supervision B.V. uit Lemmer heeft het beveiligingssysteem inmiddels geïnstalleerd en voorziet ook in het onderhoud.’’

Waar gebruikt de KNRM de donaties voor?
“Hiervan kopen we zo’n 1900 liter brandstof. En daarop varen we zo’n 10 uren op volle snelheid met de Anna Dorethea. Een belangrijke bijdrage voor onze reddingacties. Zo hebben we afgelopen vrijdag nog een kruiser met motorpech van het IJsselmeer gehaald.” Tot slot laat men nog weten: “De KNRM draait op vrijwilligers en donaties, en jullie gulle giften maken een wereld van verschil. Zo kunnen we ons blijven inzetten voor de veiligheid op het water, 24/7, 365 dagen per jaar.”

4.050 euro voor KNRM Lemmer Foto KNRM Lemmer