Koninklijke onderscheiding voor de heer Rienstra uit Nijemirdum

Algemeen
Foto: Twitter burgemeester Fred Veenstra
Foto: Twitter burgemeester Fred Veenstra

NIJEMIRDUM - Zaterdag 25 februari ontving de heer P. Rienstra uit Nijemirdum een Koninklijke Onderscheiding. De heer Rienstra wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester Veenstra overhandigde hem het bijbehorende versiersel tijdens het 50-jarig bestaan van SV NOK.

 Sinds 1983 is heer Rienstra actief binnen de SV NOK. Hier is hij tot op heden o.a. scheidsrechter en lid van de klusgroep op vrijdag. Ook is hij de specialist op bouwtechnisch gebied. Ook is hij sinds 1987 al actief als hoofdpenningmeester binnen de sportvereniging. Daarnaast is hij als bestuurslid verantwoordelijk voor het beheer van de kantine

Vanaf 2009 tot op heden is hij actief als vrijwilliger bij het dorpshuis in Oudemirdum. Hij was betrokken bij de voorbereiding, bouw en alle bijkomende werkzaamheden van het toenmalige nieuwe dorpshuis. Daarnaast stuurt hij de wekelijkse bouwcommissie die betrokken is bij het dorpshuis aan en werkt hij hier zelf ook in mee.

Sinds 2019 is de heer Rienstra ook actief als vrijwilliger bij de dorpshuis van Nijemirdum. Hij ondersteunt hier de penningmeester en is daarnaast beschikbaar voor alle andere vrijwillige taken waarvoor op hem een beroep wordt gedaan.