Vernieuwing Straatweg Noord in Lemmer uitgesteld

Algemeen
Dronebeeld DFM
Dronebeeld DFM

LEMMER - De vernieuwing van Straatweg Noord in Lemmer die maandag zou beginnen is uitgesteld. Het plan is nu dat de Straatweg vanaf 6 maart dicht zal gaan.

De bedoeling was dat de weg voor maanden afgesloten zou worden, maar omwonenden en bedrijven in de nabijheid van de Straatweg hebben echter hun zorgen geuit over vooral de omleiding. De alternatieve route zou gaan via Follega en snelweg A6. Dat betekend een vertraging van 10 tot 15 minuten.

Vanwege de zorgen gaat De Fryske Marren, in wiens opdracht het vernieuwen van de Straatweg zal worden uitgevoerd door KWS Infra, de plannen nog een keer goed doornemen. Daarbij zullen ook idee├źn van omwonenden worden meegenomen. Op die manier hoopt de gemeente met een aangepast plan te komen dat in ieder geval aan een gedeelte van de zorgen tegemoet zal komen.

De werkzaamheden
Straatweg Noord moet opnieuw ingericht worden om de doorstroming en verkeersveiligheid van het omliggende woon- en bedrijventerrein ook in de toekomst te kunnen garanderen, zo laat de gemeente weten. De werkzaamheden bestaan uit het opbreken en opnieuw aanleggen van de rijbaan, het fietspad, het voetpad, het storten van betonstroken, het aanbrengen van nieuwe trottoirbanden en regenwaterkolken.

Inloopspreekuur
Tijdens de werkzaamheden, die nu dus vanaf 6 maart uitgevoerd moeten worden, is er in de keet van de uitvoerder op het parkeerterrein van sportpark De Rien elke vrijdag van 11:00 tot 12:00 uur de mogelijkheid om vragen te stellen over de werkzaamheden. En medewerker van KWS zit dan klaar. Ook via een bouwapp van KWS Infra kunnen geïnteresseerden de vorderingen van project Straatweg Noord volgen.