Vijftien locaties waar carbidschieten is toegestaan in De Fryske Marren

Algemeen
Vijftien locaties carbidschieten in De Fryske Marren Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma
Vijftien locaties carbidschieten in De Fryske Marren Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Ondanks dat carbidschieten voor de wet niet is toegestaan, ook niet tijdens oud en nieuw, zijn er in De Fryske Marren locaties aangewezen waar het mag.

In De Fryske Marren is het carbidschieten al jarenlang een traditie. Daarom heeft de burgemeester locaties aangewezen waar het schieten met carbid op 31 december van 10.00 tot 17.00 uur wel is toegestaan, zo laat de gemeente weten.

Het gaat om vijftien plaatsen in De Fryske Marren. De toegestane locaties zijn aan de Bandsloot 48 in Bantega, Wielwei 47 in Doniaga, aan de Westerein 20 in Harich, de Pontdyk 1 in Langweer en op twee plekken in Lemmer, achter de Wielewei 2 en ter hoogte van de waterzuivering bij Wielewei 4.

In Nijemirdum mag er met carbid worden geschoten aan het schelpenpad tussen de Hoge Bouwen en Lyklamawei. De burgemeester heeft eveneens toestemming gegeven voor de Hoitebuorren 13 in Oudemirdum, rechts van de Kerkweg 7 in Rohel, de Hollandiastraat 2 in Scharsterbrug, Ûtbuorren in Terherne, Gaestdyk 76 in Tjerkgaast en de Heerenhoogweg in Wijckel. In Oosterzee zijn twee carbidlocaties toegekend, Buren 52 en de Herenweg tegenover nummer 16.