Friesian Horse Kalender voor CdK Brok, opgedragen aan paardenman Frits de Jong

Algemeen
De Friesian Horse Kalender
De Friesian Horse Kalender

LEEUWARDEN - Het eerste exemplaar van de derde Friesian Horse Kalender in ontvangst genomen door Commissaris van de Koning Arno Brok. Brok kreeg de kalender uit handen van Sabien Zwaga uit Joure. De ambassadeurseditie is opgedragen aan de vorig jaar overleden paardenman Frits de Jong van Tjerkgaast. Om die reden waren zijn vrouw Rinske en dochter Setske aanwezig in het provinciehuis.

Aan de totstandkoming van de Friese paard kalender werd evenals bij voorgaande uitgaves meegewerkt door veel vrijwilligers. Onder hen ook bekende Nederlandse Friese paardenfans. Zo werden Samantha Steenwijk, Anky van Grunsven en Judith Pietersen op de gevoelige plaat vastgelegd door fotografe Laura Dijkslag. De geportretteerden betekenen allemaal iets voor het Friese paardenras, het zijn echte ambassadeurs voor van de zwarte parels.

Kankeronderzoek
De opbrengst van de Friesian Horse Kalender gaat in zijn geheel naar een goed doel. Dit jaar is dat de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, dat wetenschappelijk kankeronderzoek financiert dat plaatsvindt in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Voor volgend jaar is inmiddels Maarten van der Weijden met Friese paarden gefotografeerd in het IJsselmeer bij Workum. Het geld van de Elfstedenkalender gaat dan naar zijn foundation.

Doelstelling
De Friesian Horse kalender is een samenwerking tussen Sabien Zwaga, Louwrens Mellema, paardenfotograaf Laura Dijkslag en Marjon Zwaga, ondergebracht in de Stichting Horse Kalender in actie voor kankeronderzoek. Het doel is om met het jaarlijks uitbrengen van een kalender met hoofdzakelijk Friese paarden zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. De volledige opbrengst gaat naar kankerbestrijding.

De Friesian Horse Kalender is voor 20 euro te bestellen via www.friesianhorsekalender.nl of in de winkel van Tweespan Ruitersport in Boornbergum.

De Friesian Horse Kalender
Sabien Zwaga overhandigd de Friesian Horse Kalender aan CdK Arno Brok Eigen foto
Samantha Steenwijk met de Friesian Horse Kalender Eigen foto
Aanwezigen bij de overhandiging van de Friesian Horse Kalender Eigen foto