Auto uit de bocht, ramt gevel bibliotheek Joure

Door: Douwe Bijlsma 112
Afbeelding
Foto Lutzen Dijkstra

JOURE - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie melding van een verkeersongeval. Rond één uur in de nacht was een auto tegen de gevel van de bibliotheek aan De Merk in Joure gereden. Ter plaatse bleek de gevel zwaar beschadigd, maar de politie trof geen voertuig en geen gewonden aan.

De auto zou vanaf de Geert Knolweg via een paaltje in de stoep met hoge snelheid de gevel van de bieb hebben geramd. Door de klap raakte volgens bewoners een boven de ingang van de bibliotheek gelegen appartement ook beschadigd.

“Na buurtonderzoek hebben we aan de Stjoerboard een 18 jarige man uit Joure aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit verkeersongeval. Vervolgens hebben we hem overgebracht naar het bureau. De verdachte is gehoord en inmiddels heengezonden. Het onderzoek is nog niet afgerond”, zo laat de politie weten.

Het onderzoek naar de toedracht van het incident gaat verder. “Daarbij spreken we met getuigen en doen we buurtonderzoek. Ook kijken we naar camerabeelden. We willen getuigen oproepen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben om dit bij ons te melden.”

De politie vraag ook iedereen die beelden heeft, of toevallig in de buurt was van De Merk rond 01:00 uur, om informatie met hen te delen.