Palen nieuwe brandweerkazerne Langweer de grond in

Door: Douwe Bijlsma 112
Afbeelding
Foto Brandweer Langweer

LANGWEER - In Langweer gingen de palen voor de nieuwe brandweerkazerne de grond in. De brandweerpost wordt gebouwd op de locatie van de oude kazerne aan de Pontdyk 1.

De oude kazerne is ooit gebouwd voor één wagen. Het nieuwe onderkomen wordt groter, met plaats voor drie voertuigen: een tankautospuit, een oppervlakte reddingsbus en een bus voor personeel en materiaal.

Het parkeerterrein bij de brandweerkazerne wordt verbeterd en er wordt ruimte gemaakt waar het brandweerkorps oefeningen kan houden. Dit gaat ten koste van een aantal openbare parkeerplaatsen op het parkeerterrein waaraan de kazerne gelegen is.

De klus is gegund aan de Friso Bouwgroep uit Sneek. De kazerne wordt volgens het duurzaam blauwdrukontwerp van Veiligheidsregio Fryslân gebouwd. Dat betekent dat het gebouw duurzaam, gasloos en energieneutraal zal worden.

De brandweer van Langweer rukt tijdens de bouw van de nieuwe kazerne uit vanuit een loods aan de Doumastate. Het is de planning dat de nieuwe ruimere Langweerder brandweerkazerne in september in gebruik wordt genomen.