Workshop Veilig Online Bankieren bij Bibliotheek Joure

JOURE - Online fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit zijn aan de orde van de dag. Steeds meer bank- en overheidszaken vinden online plaats. Om mensen te leren op een veilige manier dit te doen organiseert Bibliotheek Joure op dinsdag 9 mei een workshop 'Veilig Online Bankieren'.

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen geregeld voor in Nederland.

Inhoud workshop
Het is niet altijd duidelijk wanneer iemand te maken heeft met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Tijdens de workhops leren deelnemers welke gegevens wel en niet gedeeld kunnen worden. Tevens wordt er aandacht besteed aan welke sites, e-mails of ander berichten te vertrouwen zijn.

In de interactieve workshop wordt deelnemers geleerd, aan de hand van praktijkvoorbeelden, internetcriminaliteit te herkennen. Zo wordt zichtbaar hoe cybercriminelen digicodes, pincodes of
andere inloggegevens afhandig maken.

RegioBank
De workshop wordt gegeven door Foppie van Terwisga van de RegioBank. Foppie vertelt: ,,Online betalen en financiële zaken regelen online wordt steeds normaler. Maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.”

Meer informatie over de workshop of aanmelden via: www.bmf.nl