Werkzaamheden nieuwbouw Krijgerplein in Lemmer

LEMMER - Onlangs zijn de werkzaamheden voor de nieuwbouw aan het Krijgerplein van start gegaan. Op de locatie, dat door een aanstaande naamswijziging Markt gaat heten, zal Lenna Staete verrijzen.

Afgelopen week werden er gaten geboord. Daarin komt beton met staal, dat de basis vormt voor de fundering. Het eindresultaat moet vijf commerciële ruimtes met daarboven zes appartementen opleveren.

De zes appartementen van ‘Lenna Staete’, die aan de Visserburen liggen, hebben diverse oppervlaktes van circa 115 m2 tot 198 m2. De woningen hebben een terras en/of tuinkamer en ze zijn bereikbaar via een lift. Op de begane grond van het complex ligt een extra berging en parkeergarage met eigen parkeerplaats. De verkoopprijs loopt van € 379.000,- tot € 639.000,-. Inmiddels is er nog één appartement te koop.

De vijf commerciële ruimtes zijn allen uniek. Door de verschillende gevels binnen het plan heeft elke ruimte zijn eigen uitstraling. De winkeloppervlaktes zijn 84 m2 tot 173 m2 met een huurprijs oplopend tot € 45.000,- per jaar.

Het nieuwbouwplan is opgesteld door architect Silvester Adema. Op het terrein stond tot 2015 het voormalige gemeentehuis van Lemsterland. Adema ontwierp een historisch ogend complex. Het project is ontwikkeld door Arcus Zuid.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden