Vrijdag 'Dag van het Afval' milieuterrein Lemmer. TikTok-inlfuencer Jesse van Wieren rijkt prijzen uit

Foto Pixabay

LEMMER - Aanstaande vrijdag 28 oktober is het de 'Dag van het Afval'. Op het milieuterrein in Lemmer zijn er dan tussen 13.00 en 17.00 uur verschillende activiteiten met betrekking tot dit onderwerp.

Er vinden die dag verschillende activiteiten plaats. Omrin is aanwezig met de Virtual Reality Waste Experience, waarmee men in 3D de reis van afval door hightech installaties kan volgen. Ook AVK Plastics heeft er een stand, om het recycleproces van harde kunststoffen te laten zien. De gemeentelijke afvalcoaches beantwoorden vragen over afval, vrijwilligers van het Repair Café demonstreren hoe zij spullen repareren en bezoekers kunnen een kijkje nemen in een van de inzamelvoertuigen van de gemeente.

Prijsvraag scholen
Daarnaast is er onder alle scholen in de gemeente een prijsvraag uitgezet. TikTok-influencer Jesse van Wieren maakt tijdens de Dag van het Afval de winnaar van deze prijsvraag bekend. Hiervoor hebben leerlingen leuke filmpjes gemaakt over recycling van petflessen.

Recyclen
In een duurzame wereld bestaat geen afval. Oud papier, etensresten, kapotte kleding, afgedankte apparaten: allemaal zijn het grondstoffen voor nieuwe producten. Tenminste, als we het scheiden van het restafval. Want alleen dán kunnen we het recyclen. Toch blijkt dat meer dan de helft van het restafval van alle huishoudens in onze gemeente nog prima gebruikt kan worden als grondstof voor recycling en dus onnodig wordt verbrand. Tijdens de Dag van het Afval laten we zien hoe recycling in zijn werk gaat en waarom het zo belangrijk is.

Meer informatie is te vinden op www.defryskemarren.nl/dagvanhetafval.