VIDEO / Sabien Zwaga overhandigt 22.500 euro aan het KWF

Foto Marjon Zwaga

JOURE - Onlangs ronde Stichting Horse Kalender, na het succes van de eerste paarden kalender met sexy mannen, opnieuw een project af om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Dankzij het initiatief van Jouster Sabien Zwaga, Louwrens Mellema uit Beetsterzwaag en Lemster Ryanne Tichgelaar zijn er deze keer door heel Nederland prachtige Friese paarden en powervrouwen gefotografeerd. De foto's zijn bijeengebracht op de jaarkalender voor 2022.

De kalender van mannen met Friese en Spaanse hengsten werd een hit. De opbrengst ervan werd maandag overhandigd een KWF. Zij kregen in het bijzijn van de vaderlandse showbizzpers een cheque van 22.500 euro uit handen van Sabien Zwaga en Louwrens Mellema. Ook BN-ers Bridget Maasland en Samantha Steenwijk, die beide ook op de nieuwe 'Paardenpowervrouwen' kalender zijn vereeuwigd, waren daarbij aanwezig.

Tekst gaat verder onder de video:

Overlijden Marga de Wolff
Het idee voor de kalenders, waaraan door iedereen belangeloos werd mee gewerkt, ontstond na het overlijden van oud Broekster Marga de Wolff aan longkanker begin 2019. Zij was vol levenslust maar mocht maar 37 jaar worden.

Vlak na het overlijden van Marga moest haar goede vriendin Sabien zelf de strijd aangaan tegen uitgezaaide borstkanker. Gelukkig mocht zij overleven, maar samen met Louwrens Mellema, de levenspartner van Marga, voelde zij de drang om iets te doen tegen deze verschrikkelijke ziekte ter nagedachtenis aan Marga. Aangezien Sabien een passie voor Friese paarden heeft kwam ze op het idee voor het maken van de kalenders.

Voor wie het goede doel ook wil steunen kan de kalender kopen via www.kwfhorsekalender.nl