Verenigingen ontvangen bijna 43.000 euro van Stichting Westermeer

JOURE - Veertien verenigingen krijgen in totaal 42.750 euro van Stichting Westermeer.

Ook heeft het bestuur van de stichting besloten om door de toenemende nood bij voedselbanken door de coronatijd een bedrag van 3000 euro aan de Stichting Diaconale Werkgroep Solidair Skarsterlân te schenken.

Stichting Westermeer geeft sinds 2014 jaarlijks voor een bedrag van 155.000 euro aan subsidies. Dit doen ze in het gebied van voormalig gemeente Skarsterlân met daarbij Terherne.

Het bestuur van de stichting vergadert ongeveer vijfmaal per jaar over de binnengekomen subsidieaanvragen. De volgende vergadering is op 1 april. Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden: www.stichtingwestermeer.nl.
      
De verdeling in deze ronde is als volgt:

Friese Kerkendag 2021: eenmaal in de vier jaar wordt er ergens in de Provincie Friesland een Friese Kerkendag gehouden. Voor de organisatie ervan in Joure is een bijdrage toegezegd van 1000 euro.

Stichting Militairen-Veteranen Skarsterlân: dit jaar zou de lustrumherdenking van de Stichting Militairen-Veteranen Skarsterlân plaatsvinden op 26 juni. Vanwege het coronavirus is deze verschoven naar 2021. Voor de lustrumherdenking is een bijdrage van 500 euro beschikbaar gesteld.

Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule: de muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule krijgt 4750 euro voor het laten maken van een jubileumboek vanwege het 75-jarig bestaan, het laten schrijven van een muziekstuk, de aanschaf van nieuwe jassen voor buitenconcerten en het opzetten van een educatief jeugdprogramma.

Protestantse gemeente op ‘e Noed: voor de renovatie van de luidklok van de Johannestsjerke in Sint Nicolaasga is 6000 euro beschikbaar gesteld.

Stichting Vriendenclub Vroem: voor de organisatie van het jaarlijkse evenement Vroem in de Midstraat in Joure heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van 3000 euro.

Volkstuinvereniging voor Nut en Ontspanning: de Volkstuinvereniging voor Nut en Ontspanning krijgt 2000 euro voor het verwijderen en vervangen van asbesthoudende golfplaten op het verenigingsgebouw aan de Haskerveldweg 1 in Joure.

Tennisvereniging De Greveling Oudehaske: voor de aanleg van energiezuinige led-sportverlichting op de tennisbaan in Oudehaske wordt 4000 beschikbaar gesteld.

Basisschool De Trieme in Sintjohannesga: er is 7000 euro toegezegd voor de herinrichting van het schoolplein van basisschool De Trieme in Sintjohannesga.

Lenis/H. Meester en Sj. Mulder: voor het maken van een historisch fotoboek over ‘Stobbegat/Stobbega/Vegelinsoord’ met als titel ‘Dorp met 3 namen’ heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van 2000 euro.

Coöperatieve vereniging Sinnich Idskenhuizen/Energiecoöperatie Idskenhuizen: voor de kosten van de oprichtingsakte van de coöperatie heeft Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van 400.

Tennisvereniging De Trije Setter Terkaple: tennisvereniging De Trije Setter Terkaple krijgt 5500 euro voor de aanleg van energiezuinige ledverlichting en voor het groot onderhoud van het tenniscomplex.

Jeu de boulesvereniging Sint Nicolaasga: Jeu de boulesvereniging Sint Nicolaasga ontvangt 350 euro voor het laten uitvoeren van groot onderhoud van hun jeu de boulesbanen.

Shantykoor De Headammers: voor het vervangen van de huidige website van het shantykoor De Headammers is 250 euro beschikbaar gesteld.

Muziekvereniging Concordia: Muziekvereniging Concordia ontvangt 6000 euro voor de aanschaf van een vierdelige paukenset van het merk Adams en voor de aanschaf van twee trombones.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden