Twee ton extra nodig voor grondige aanpak kruispunt Huisterheide

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Voor de aanpak van het kruispunt van de Langwarderdyk met Huisterheide is twee ton extra nodig. Eerder maakte de gemeenteraad al twee ton vrij, maar dat blijkt niet voldoende te zijn voor een grondige aanpassing.

De driesprong is een belangrijk punt in de verbinding voor het verkeer tussen Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Langweer. Aangezien ook het fietspad in de nabijheid aansluiting heeft steken er vele fietsers over. Ook kruist een grote hoeveelheid auto’s, trekkers, bussen en vrachtwagens elkaar. Daarnaast is de kruising ook de toegangsweg van onder andere Hotel Restaurant De Oorsprong. Ook zijn er in het weekend en in de vakanties veel wandelaars in de omgeving.

Beperkt budget en beperkte ruimte
De gemeenteraad heeft voor het herinrichten €200.000,- beschikbaar gesteld, wat dus niet genoeg is voor een grootschalige aanpak. ,,Niet elke oplossing is dus mogelijk. We zoeken daarom naar de beste oplossing binnen het beschikbare budget. Daarnaast is ook de ruimte beperkt door het omliggende groen en de vijf aansluitingen op het kruispunt'', zo liet De Fryske Marren in een eerder stadium al weten.

Om toch tot de gewenste aanpassing van de driesprong te komen heeft de gemeente verzoeken tot financiële ondersteuning ingediend bij de provincie het rijk.