Tineke Cazemier nieuwe aanjager Nationaal Landschap

OUDEMIRDUM - In bezoekerscentrum Mar en Klif werd donderdag de nieuwe aanjager van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân aangesteld, Tineke Cazemier. Dit gebeurde tijdens de lunchlezing 'Ode aan het Landschap' van Jan Tijsma in bezoekerscentrum Mar en Klif.

Na de prachtige fotoshow waarmee Tijsma een beeld schetste van de natuur in het gebied ondertekenden gedeputeerde van de provincie Fryslân Friso Douwstra samen met wethouders Roel de Jong van De Fryske Marren en Bauke Dam van Súdwest-Fryslân de opdracht voor Cazemier. De nieuwe aanjager ontving deze uit handen van Iris Nutma, directeur van het Nationaal Landschap.

Functie aanjager
De aanjager heeft als opdracht om verschillende ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van natuur, landbouw, recreatie en cultuurhistorie in het Nationaal Landschap bij elkaar te brengen.

Inzet van de samenwerkende partners is om daarmee het netwerk rond het Nationaal Landschap te versterken en een nieuwe impuls te geven. Doel is om te komen tot een concreet en gedragen programma voor het Nationaal Landschap en een stevig netwerk van stakeholders te realiseren.

Voor het aanstellen van de aanjager hebben de drie overheden en bezoekerscentrum Mar en Klif het geld beschikbaar gesteld. Ieder 15.000 euro.