VIDEO / Tijdelijk parkeerverbod bij Maeykehiem door schaatsers en wandelaars

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - De toegangsweg naar Maeykehiem in Sint Nicolaasga wordt aan één kant afgezet. Ook wordt er een tijdelijk parkeerverbod ingesteld, zo meldt De Fryske Marren.

De gemeente neemt deze maatregelen door de verwachte grote toeloop van schaatsers en wandelaars. De vele geparkeerde auto's in de berm aan de Bouwen zorgen voor moeilijke doorgang van hulpdiensten, mocht dat nodig zijn.

De wandelaars genieten in de Vegelinbossen onder andere van het Kabouterpad rond de bosvijver en deze dagen weten ook de schaatsers de ijsvloer daar te vinden. De vijver blijft, ondanks het feit dat het al jaren niet meer de officiële ijsbaan van het dorp is, een sfeervolle plaats om de schaatsen onder te binden en de nodige rondjes te maken. Ook in 2018 werd er op de Amazonevijver volop geschaatst.  

De afgelopen weekenden was het ook al erg druk in de omgeving van de zorginstelling. Wandelaars parkeerden hun auto's zelfs op het terrein van Maeykehiem. Daarop werden er extra verbodsborden geplaatst bij het parkeerterrein.