Tijdelijk geen bediening drie bruggen in DFM

Brug over de Janesloot Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Van 17 tot en met 30 november gelden voor 18 bruggen in Fryslân aangepaste bediening. In deze periode verhuist de Provincie Fryslân de bediencentrale naar het nieuwe Swettehûs in Leeuwarden.

In De Fryske Marren zijn er drie bruggen die in deze periode niet bediend zullen worden. Het gaat om de Noorder Oudeweg bij Joure, de Janeslootbrug bij Langweer en de Follegabrug bij Follega. Er zijn omleidingen ingesteld. De brug in Scharsterburg wordt alleen op afroep bediend.

It Swettehûs
“De tijdelijke situatie markeert dat we nu echt bijna bij ons doel zijn: de verhuizing naar ús Swettehûs in Ljouwert. Op het gebied van varen in Fryslân zal die nieuwe bediencentrale echt de spil zijn waar héél véél om draait’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Op dit moment bedienen de brugwachters 18 bruggen vanuit de tijdelijke bediencentrale naast het nieuwe, circulair gebouwde Swettehûs. In de toekomst zijn dat er in het nieuwe gebouw veertig. Met afstandsbediening wordt bereikt dat met samenwerkende gemeenten bruggen in Fryslân zonder tolgeld en pauzes bediend worden.

Informatie over de aangepaste brugbediening is te vinden op www.fryslan.frl/brugbediening