Ook in DFM geen EK-schermen toegestaan op terrassen en pleinen

Foto Jan Vašek / Pixabay

DFM - Vanaf morgen, zaterdag 5 juni, mogen eet- en drinkgelegenheden open tot tien uur in de avond. Tot nu toe is dat acht uur. Ook mogen er binnen weer gasten worden ontvangen, waarbij tot op heden alleen op het terras mocht. Het gaat om maximaal vijftig personen per ruimte. Het personeel telt daarbij niet mee.

Wanneer het EK voetbal begint en het Nederlands elftal op zondag 13 juni in de avond zijn eerste wedstrijd speelt, zou er normaal gesproken massaal op pleinen en in horecagelegenheden naar de verrichten worden gekeken. Met de huidige coronaregelgeving is dat echter ook in DFM niet toegestaan.

Tot nader orde geen schermen
,,Een groot EK-feest zit er dit jaar helaas niet in. De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen gaan toch nog een keer praten over het plaatsen van tv-schermen tijdens het EK voetbal op terrassen. Televisieschermen in cafés en op terrassen zijn in ieder geval tot nader orde niet toegestaan. In horecagelegenheden mogen geen sportwedstrijden gekeken worden op een (groot) scherm'', zo laat de gemeente in de nieuwsbrief weten.

Geen amusement
Ook mogen er geen optredens of ander vermaak op terras of binnen worden georganiseerd. Dit kan volgens de gemeente aanleiding geven tot toeloop van publiek. ,,Muziek is te allen tijde niet toegestaan op het terras. Als de schermen en/of muziek op pleinen geplaatst worden, is het een evenement en die zijn vooralsnog ook niet toegestaan.'' Indien de landelijke richtlijnen op dit gebied worden aangepast, dan zal De Fryske Marren de ondernemers daarvan op de hoogte stellen.