Nieuw milieurterrein Harich open voor inzameling

HARICH - Plaatselijk belang Balk bracht vrijdagochtend de eerste grondstoffen naar het nieuwe milieurterrein aan de Houtdijk in Harich. De locatie vervangt daarmee het tijdelijke terrein dat aan de Eigen Haard in Balk lag.

Wethouder Irona Groeneveld opende de slagboom zodat Andries Meinsma namens plaatselijk belang en raadslid Joop Meinsma onder andere een wc bril en snoeiafval in konden leveren. Daarbij kregen ze hulp van de wethouder.

,,De afgelopen maanden is hard gewerkt om het milieuterrein in het nieuwe jaar te openen. We zijn blij dat inwoners vanaf nu op dit nieuwe milieuterrein terecht kunnen. Voor inwoners van Balk en Gaasterland is dit de plek om hun afval als grondstof weg te brengen. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen'', aldus Groeneveld.

Terrein geschikt voor meest voorkomende afvalsoorten
Op het nieuwe milieuterrein kunnen inwoners terecht met de meest voorkomende afvalsoorten, waaronder grof- en groenafval, papier, elektrische apparaten, glas, puin, textiel, metaal en hout. ,,Veel van de gebrachte materialen worden hergebruikt voor andere producten en daarom spreken we ook wel van grondstoffen.''

Het nieuwe milieuterrein is iedere maandag,- vrijdag- en zaterdagochtend geopend. Op de andere dagen kunnen inwoners met hun afval terecht in Lemmer of Joure.