MITO Estafette voor medicijnonderzoek energie stofwisselingziekte

HEERENVEEN/OUDEHASKE – Klaske Visser uit Heerenveen heeft een energie stofwisselingziekte welke grote inpakt heeft op het dagelijks leven. Klaske deed zaterdag, tijdens de Mitochondrial Disease Week mee aan de MITO Estafette.

Stichting Energy4All organiseert van zaterdag 18 t/m zondag 26 september 2021 de tweede editie van de MITO Estafette, een verbindingstocht met 4 routes door Nederland om patiënten met een energiestofwisselingsziekte (Mito, mitochondriële ziekte) en ook families die een kind hebben verloren een hart onder de riem te steken en te verbinden. Maar ook om aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor het belangrijke onderzoek naar een medicijn tegen deze slopende ziekte. De MITO Estafette is in de World Mitochondrial Disease Week, in deze derde week van september wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor energiestofwisselingsziekten. Er zijn 4 routes die starten vanuit verschillende plaatsen in Nederland. Deze routes gaan allemaal langs de MITO Hart Punten op hun route en ze komen op de laatste dag samen aan in Nijmegen vlakbij het Radboudumc waar Khondrion het medicijnonderzoek uitvoert.

Stichting Energy4All wil met de actie energie en liefde geven aan kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekte maar ook aan gezinnen die een kind hebben verloren aan de ziekte. Dit gaan zij  doen door samen vier uitdagende routes af te leggen langs de huizen van patiënten: MITO HART punten. Dit zijn de wisselpunten om het stokje door te geven en zo de routes aan elkaar verbinden. De MITO Estafette 2021 is een tocht van 4 verschillende routes. Bij elk MITO HART punt wordt het estafette hart overgedragen aan de volgende deelnemer, deze brengt het dan weer fietsend, wandelend, hardlopend, skeelerend, met de auto, met een vrachtwagen of bijv. met de rolstoel, ebike of scootmobiel naar een volgend MITO HART punt.

Jaldert uit Heerenveen bracht zaterdagmiddag het Mito hart bij Klaske. Jaldert kennen wij uit een eerder artikel op GrootHeerenveen. Na een feestelijke ontvangst bij Klaske thuis ging een groep van 12 personen op pad richting Oudehaske om het Mito hart over te dragen aan lotgenootje Benthe. Benthe gaf  vervolgens het hart weer door aan dorpsgenoten Ynte en Sierd.

Wil jij Klaske en haar lotgenoten steunen? Klik dan op de onderstaande linkjes!

MITO Hart Punt Klaske - Heerenveen (energy4all.nl)

Energy 4 Jaldert (energy4all.nl)