Maeykehiem in de race voor 10.000 euro

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

LANGWEER - Zorgorganisatie Maeykehiem heeft zich aangemeld bij het ANWB Fonds. Daarmee maken ze kans op een prijs van 10.000 euro voor een duofiets.

Maeykehiem roept iedereen op om op hun project te stemmen. ,,Wij hebben een aanvraag ingediend voor een duofiets voor onze cliënten. En die fiets die willen we natuurlijk graag winnen. Want bewegen is belangrijk en juist in coronatijd'', vertelt bestuurder Trijn van der Meulen.

Stichting Maeykehiem is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In drie locaties wonen cliënten die slechts enkel begeleiding nodig hebben tot intensieve zorg. Van der Meulen: ,,Wij willen graag het buitenleven van onze bewoners vergroten door middel van een duofiets. Op deze manier kunnen onze bewoners eropuit met verwanten, vrijwilligers of begeleiders. Het vergroot hun wereld en ze kunnen op deze manier genieten van de natuur en buitenlucht. Maar ook een terrasje of even winkelen kan ook natuurlijk.''

Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en vrije tijd/toegankelijkheid. Tot en met 12 oktober was het mogelijk om projecten aan te melden. Uit alle inzendingen zijn 70 projecten geselecteerd waar tot 24 november op gestemd kan gaan worden. In Friesland dingen vier ‘projecten’ mee naar een prijs van €10.000.

Stemmen kan via www.static.flowapp.nl/anwb/fonds/