Hoofdpaden begraafplaatsen krijgen nieuwe bovenlaag

DFM - Half oktober start de gemeente met het vernieuwen van de brede omliggende hoofdpaden op de begraafplaats in Lemmer, Harich en Joure. Dit wordt gedaan om de toegankelijkheid voor de bezoekers te verbeteren en ongemakken te voorkomen. In de periode dat er aan de paden gewerkt wordt, zijn de begraafplaatsen gewoon open. De werkzaamheden duren ongeveer een week.

De huidige hoofdpaden zijn aan vervanging toe. Daarom worden de paden hoger gelegd en voorzien van asfalt met een laag schelpen. Zo lijkt het een schelpenpad, maar heeft het de functionaliteit van een asfaltpad. De randen worden gevuld met grond zodat er een betere overloop is naar het gras.

Droger, schoner, netter
De aanpassingen zorgen ervoor dat de paden droger, schoner en netter blijven. Zo wordt er gezorgd dat de begraafplaats ook voor bijvoorbeeld mindervalide personen goed begaanbaar is. Daarnaast krijgt onkruid geen kans meer om door de paden heen te groeien wat momenteel het geval is. De paden blijven op dezelfde plek en houden dezelfde afmetingen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden