Handbike voor Annemarie Veltman uit Balk wordt realiteit

Annemarie Veltman met haar gezin Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

BALK - Annemarie Veltman - Visser laat op Facebook enthousiast weten dat de crowdfundactie voor haar handbike/aankoppelbike geslaagd is. Een bedrag van bijna 7000 euro werd bijeengebracht door 51 donateurs.

Met de donaties kan de 39-jarige Annemarie haar eigen bijdrage voor de speciale fiets betalen. Die heeft ze nodig omdat ze sinds 2013 de diagnose Ehlers Danlos Syndroom is vastgesteld. Dit is een syndroom aan het bindweefsel. Gewrichten gaan iets te makkelijk uit de kom. Het is heel erg belangrijk om je spieren te blijven trainen en in beweging te blijven voor je geest en je lijf.

,,Dit had best wel impact op mijn leven. Buiten acceptatie voor mijzelf, ook het erfelijke verhaal dat dit met zich meedraagt, het "schuldig" voelen naar je kinderen, of ook zij het niet ook van je hebben "gekregen". Dit verhaal uit zich natuurlijk verder in het verhaal naar buiten en de acceptatie van anderen die soms moeite hebben met je "onzichtbare" ziekte'', vertelt Annemarie. Dit alles is voor haar een roller coaster.

Uniek Sporten
Annemarie, die dit jaar in haar rolstoel en op de scootmobiel de 'onbeperkte Elfstedentocht volbracht, zag de crowdfundactie van Uniek Sporten. ,,Via verschillende wegen probeerde ik aan een handbike te komen. Dit bleek nog niet zo makkelijk. Toen zag ik deze geweldige actie van Uniek Sporten en mijn hoop wakkerde aan... zou ik volgend jaar dan toch de tocht met een handbike en handbewogen rolstoel kunnen doen? Zou ik dan toch aan meerdere tochten mee kunnen doen? Zou ik dan toch naar de winkels kunnen fietsen en dan met de rolstoel verder kunnen gaan? Zou ik dan toch weer kunnen trainen??''

Al die vragen kunnen met het ophalen van de 7000 euro positief worden beantwoord. Annemarie steekt haar enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken. ,,Jeee, dank jullie wel allemaal. Ik ben uitzinnig!'', laat ze op Facebook weten.