Gemeente De Fryske Marren opent meldpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

DFM - Voor inwoners die in de problemen zijn geraakt door de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst heeft gemeente De Fryske Marren een meldpunt geopend. Gedupeerden kunnen zich melden als er bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen.

De Belastingdienst zette de afgelopen jaren bij veel ouders onterecht de kinderopvangtoeslag stop en vorderde het uitgekeerde geld terug. Ouders die door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn gekomen, worden financieel gecompenseerd door de Belastingdienst/Toeslagen.

Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd genoeg. Voor die ouders heeft staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, gemeenten gevraagd hulp te bieden. Gemeente De Fryske Marren heeft voor gedupeerde ouders in de gemeente een centraal meldpunt ingesteld waar ouders zich kunnen melden.

Wethouder Luciënne Boelsma: “Wij willen de ouders die in de problemen zijn geraakt door deze toeslagenaffaire graag helpen. Het lastige is dat de Belastingdienst vanwege privacyregels geen namen aan ons mag doorgeven. Daarom doen wij een oproep aan ouders die hulp nodig hebben, zich bij ons te melden. Dan kunnen we samen in gesprek om te bekijken wat we kunnen doen.”


Het meldpunt is bereikbaar op telefoon 14 05 14 of per mail via shv@defryskemarren.nl