FOTO'S / Johannes van der Berg ontvangt koninklijke onderscheiding

RUIGAHUIZEN - Zaterdagmiddag ontving de heer Johannes van der Berg uit Ruigahuizen een Koninklijke Onderscheiding. De heer Van der Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra overhandigde het bijbehorende versiersel tijdens het 15-jarig bestaan van dorpskrant Rûchnijs.

Johannes van der Berg ontving de onderscheiding voor zijn ondersteuning sinds 1995 voor hulpbehoevende inwoners van het dorp Ruigahuizen. Dit doet hij met tal van verschillende dingen. Zo onderhoudt hij de tuinen en legt hij straatwerk aan voor een betere toegankelijkheid van woningen. Daarnaast voert Johannes snoeiafval en grofvuil af naar de stort, draagt hij zorg voor vervoer en biedt amusement.

Daarnaast is hij vanaf de oprichting in 2003 tot en met 2019 was de heer Van der Berg daarnaast actief bij voorheen Stichting Apart en later Stichting (Boerderij) Kleurrijk.

Redactielid bij Rûchnijs
Daarnaast is de heer Van der Berg vanaf 2005 tot op heden actief als redactielid bij Rûchnijs, het dorpskrantje van Ruigahuizen. Hij kent enorm veel mensen en daardoor is zijn informatiebron onuitputtelijk.

Ook is de heer Van der Berg al sinds 2010 actief als vrijwilliger bij plaatselijk belang Harich-Ruigahuizen. Gedurende vele jaren heeft hij zich ingezet voor talloze activiteiten die de band binnen het dorp hebben versterkt.

Tot slot is Johannes van der Berg sinds 2017 actief betrokken bij het onderhoud van het kerkhof van de Nederlandse Hervormde Kerk in Harich. Het onderhoud van de heg is zijn specialiteit.

Per koerier
Burgemeester Veenstra sprak in zijn toespraak dankbaarheid uit voor de vele vrijwillige activiteiten die de heer Van der Berg binnen de gemeenschap ontplooid heeft. Ook gaf hij aan dat de onderscheiding met veel medewerking van de betrokkenen vlot kon worden aangevraagd en goedgekeurd. Daar waren de initiatiefnemers vol lof over, mede in verband met het feit dat Johannes van der Berg ziek is.

De versierselen werden vrijdag per koerier bij het gemeentehuis bezorgd, zodat zijn zoon het lintje zaterdagmiddag op kon spelden. Geheel onverwacht en voor zowel vader als zoon en de overige aanwezigen een emotioneel maar mooi moment.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden