Daltonschool Sint Jozef 100 jaar, dichtbundel van leerlingen

LEMMER - De Daltonschool Sint Jozef in Lemmer bestaat een eeuw. Om dat te vieren mochten alle leerlingen een gedicht schrijven. ,,Onze daltonschool heeft ook een kunst en cultuur profiel en wij zijn van mening dat de kunstvorm 'dichten', zeker in het onderwijs, onderbelicht is/wordt'', zo laat de school weten.

De bijdragen zijn verzameld en samengebracht. ,,Als eerste school in Friesland brengen wij school een dichtbundel uit, waarin van alle leerlingen een gedicht is opgenomen.'' Het eerste exemplaar werd aangeboden aan een bijna 100 jarige buurman, de heer Jongsma, van de school. Het tweede exemplaar was voor wethouder Luciënne Boelsma. Het feestelijke gebeuren werd muzikaal omlijst met een knetterende emmerdrums door leerlingen van groep 8 begeleid door Daan Slagter die hen een workshop gaf.

Driehonderd exemplaren
De organisatie 'Schooldichter' is een platform waardoor de school de bundel heeft kunnen realiseren. Samen met geldelijke bijdragen van ouders, maar liefst ruim € 5.000, aangevuld met geld van school. Dit maakte het mogelijk om driehonderd exemplaren te laten drukken. Hierdoor kunnen alle leerlingen en leerkrachten een gratis exemplaar krijgen.