Bouwstop blokkeert feestelijke onthulling cadeau voor Lemmer

LEMMER - Vandaag zou een feestelijke dag voor Lemmer moeten zijn. Stichting Oud Lemmer was van plan om, in het kader van het 12,5 jarig jubileum, hun cadeau voor Lemmer te onthullen bij de Lemster Sluis. Een door de gemeente opgelegde bouwstop gooit roet in het eten.

,,Er is bij de gemeente een handhavingsverzoek ingediend dat geresulteerd heeft in een bouwstop voor de locatie waar het cadeau zou komen'', aldus de stichting. Afgelopen woensdagavond heeft wethouder De Jong van gemeente de Fryske Marren, het bestuur van Stichting Oud Lemmer op de hoogte gesteld dat de onthulling vandaag niet door kan gaan.

Geen vergunning
Reden voor de stop is dat volgens de gemeente het bankje voor een rijksmonument komt te staan. Daarvoor is een vergunning nodig en die is volgens DFM niet aangevraagd.

Betreurt gang van zaken
In samenwerking met de gemeente zijn er al veel voorbereidende werkzaamheden verricht. ,,De stichting betreurt deze gang van zaken maar legt zich nu bij het besluit van de wethouder neer, hoewel de argumenten van De Jong door De Stichting niet worden gedeeld en herkend'', vertelt Piet Zantman namens het bestuur.

Het cadeau is een bank in de vorm van de achtersteven van een Fiskerman aak die bij de Lemster Sluis neergezet zou worden. Het is onderdeel is van de herinrichting van het sluisterrein in relatie met de Stationsweg en Plattedijk. De stichting Oud Lemmer onderzoekt wanneer het nu alsnog aan het dorp Lemmer geschonken kan worden.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden