Bij gebrek aan Sint Nykster Merke gokken waar Bertha schijt

Foto Karsten Paulick / Pixabay

SINT NICOLAASGA - Dit jaar is er door het coronavirus geen Sint Nykster Merke. Dat betekent geen Allegorische Optocht, geen kermis, geen volksspelen en dichte kroegen. Ook voor de Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ), normaal gesproken vervend wagenbouwers, een onwennige situatie.

Om de dagen van het Sint Nykster dorpsfeest niet geheel geruisloos voorbij te laten gaan, maakt de organiserende VVV drie dagen Live Merke Radio en komt de KPJ vrijdag met 'Schijt Je Rijk'. Beide zijn in verband met de coronamaatregelen online evenementen.

,,Koe Bertha wordt komende vrijdag van stal gehaald. Het KPJ-bestuur heeft vakken voor haar uitgezet. Voor maar €2,50 kan jij zo’n vak bemachtigen. Vervolgens gaan wij met een zeer secure jury kijken waar Bertha het eerste haar vlaai neerlegt.''

Om het ontbreken van de optocht voor de wagenbouwploegen te verzachten hebben zij, en de VVV, ieder een willekeurige gratis kavel toegewezen gekregen. In totaal kan koe Bertha haar behoefte kwijt in honderd vakken. De inschrijving voor de kavels, die ieder meerdere keren verkocht kunnen worden, start woensdag om tien uur in de ochtend.  


Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden