Bewonersbijeenkomsten over afvalinzameling digitaal

Foto De Fryske Marren

DFM - In verband met de aangescherpte maatregelen rondom corona, organiseert De Fryske Marren de geplande bewonersbijeenkomsten over afvalinzameling digitaal. De bijeenkomsten worden gehouden op 3 en 5 november. Tijdens de digitale samenkomsten wil de gemeente graag de mening van de inwoners horen over afval en de toekomst.

Afvalinzameling en afvalscheiding zijn onderwerpen waar alle burgers dagelijks mee te maken hebben. ,,Samen met u willen we de hoeveelheid afval in onze gemeente naar beneden brengen. We doen al veel goed, maar het kan beter. We zien dat er nog te veel grondstoffen terecht komen in de grijze restcontainer, terwijl die ook hergebruikt kunnen worden. We kunnen meer ruimte overhouden in de grijze container en daarmee geld en het milieu sparen'', aldus DFM.

In gesprek over afval
In het voorjaar heeft De Fryske Marren een inwonerspeiling gehouden over het grondstof- en afvalbeleid en over het scheiden van afval in de gemeente. De resultaten van deze inwonerspeiling worden tijdens de bijeenkomsten gepresenteerd. DFM: ,,Ook gaan we in gesprek over wat er nodig is om beter afval te scheiden, zowel vanuit de gemeente als vanuit de inwoners, zodat er meer ruimte over blijft in de grijze container.''
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden