Acht locaties in DFM waar twee mensen carbid mogen schieten

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren heeft acht locaties aangewezen waar carbid mag worden geschoten. De toestemming is verleend voor donderdag 31 tussen 10.00 en 17.00 uur.

Er zijn twee locaties in Lemmer, te weten achter Wielewei 2 en aan de Wielewei ter hoogte van de begraafplaats. In Nijemirdum mag er worden geknald tussen de Hege Bouwen en Lyklamawei. In Langweer is de Pontdyk 1 aangewezen. Voor Wijckel geldt dat voor Lynbaen 13 en de Jeen Hornstraweg 16. Er mag in Balk worden geschoten aan het Tsjamkedijkje 3. Voor Rijs is er toestemming gegeven voor de Mientwei 6.

Vanwege corona gelden er dit jaar verscherpte maatregelen tijdens het carbidschieten met betrekking tot de veiligheid. Zo zijn er onder andere maximaal twee personen per locatie toegestaan.

Binnen de geldende coronamaatregelen geldt dat er geen evenementen plaats mogen vinden. Carbidschieten wordt volgens de gemeente echter niet als evenement, met de bijbehorende voorwaarden, beschouwd. Er wordt ook geen vergunning aangevraagd, maar er wordt toestemming gevraagd voor het gebruik van een locatie waar met toestemming van de eigenaar geschoten mag worden met carbid.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden