marjo-dames_2645814216.jpg
marjo-dames_2645814216.jpg

Marjo Dames - Anna’s oorlog

donderdag 18 april 2024 20:00

Anna’s oorlog is een ingrijpend en boeiend verhaal over verschillende rollen die mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gespeeld, maar ook over verzwijgen en wat dit betekent voor de jongeren van vandaag.

Anna is een meisje van 11 jaar dat in een woonboot woont een eind van het dorp vandaan samen met haar ouders. Ze is erg blij als er een jongen van haar leeftijd in de buurt komt wonen. Maar haar ouders staan het niet toe om met hem om te gaan. Ze zeggen dingen als ‘dat kun je maar beter niet weten’ en ‘dat vertellen we je later wel.’ Anna en haar nieuwe buurjongen, Borre, besluiten toch samen op onderzoek uit te gaan en ontdekken familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog die lang geheim zijn gehouden.

Locatie