Afbeelding
Foto Jesje Veling

Fanatieke spaarders D.E.-punten in beeld bij Museum Joure in Museum; expositie ‘100 jaar sparen’

dinsdag 26 maart 2024 0:00 tot maandag 27 mei 0:00

JOURE - 2024 is het jaar dat het 100 jaar geleden is dat Douwe Egberts haar spaarprogramma lanceerde. Begin dit jaar riep Douwe Egberts spaarders van D.E-punten op om hun spaarverhaal te delen. Uit de honderden inzendingen zijn enkele verhalen geselecteerd: stuk voor stuk bijzonder (herkenbaar). De portretten van deze spaarders en hun verhaal en spaarartikelen zijn van 26 maart tot en met 26 mei te zien in de tijdelijke expositie ‘100 jaar sparen’ in Museum Joure.

Oer-Hollandse traditie
Het spaarprogramma van Douwe Egberts groeide in de afgelopen 100 jaar uit tot een oer-Hollandsetraditie van punten uitknippen, bewaren in (vaak) een blik, nieuwsgierig snuffelen in geschenkenboekjes, om uiteindelijk het zo gewilde geschenk te verzilveren in de winkel. Of de spaarders doneren, zoals de laatste jaren veel gebeurt, hun waardepunten aan goede doelen, zoals de Voedselbank, het Oranje Fonds en het Nationaal Ouderenfonds.Punten in het museum doneren.

Punten voor het goede doel
Ter ere van het jubileum kun je nu je punten bij Museum Joure doneren aan een goed doel. Hoe dat werkt?

1. Neem je punten mee naar het museum;
2. Doe ze in de pot van Het Oranje Fonds, De Voedselbank of Het Nationaal Ouderenfonds;
3. Douwe Egberts verhoogt jouw schenking met 20%.

Vaste D.E. expositie vernieuwd
Over Douwe Egberts is nog veel meer te vertellen dan alleen het verhaal van de spaarpunten.Museum Joure laat het verhaal van dit bedrijf dat in 1753 opgericht werd in onze gemeente en ondertussen wereld speler is, zien in een aansprekende, net vernieuwde, expositie.

Locatie