Groen-dak
Groen-dak De Fryske Marren


Ruimte vrijhouden voor inkoop (info volgt nog).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Werken op afspraak en piek reisdocumenten

We willen tijd, aandacht en ruimte voor u reserveren, zodat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Door te werken op afspraak spelen we in op de huidige ontwikkelingen. En kunnen we u de dienstverlening blijven bieden zoals u die van ons gewend bent.

Zo kunt u een afspraak maken

Reisdocument aanvragen? Doe het op tijd!
De gemeente verwacht dit jaar extra drukte rond het aanvragen van paspoorten. Wilt u een reisdocument? Vraag het dan tijdig aan. U kunt hiervoor een persoonlijke afspraak maken via defryskemarren.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geldfit nu ook beschikbaar in De Fryske Marren

Maak jij je zorgen over je geld vanwege de stijgende prijzen en je hoge energierekening? Dan ben je echt niet de enige. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen.

Wil je ook grip op je geld? Ga dan naar onze website defryskemarren.nl/geldfit en ontdek wat jij kan doen. Of neem contact op met Regelhulp, onderdeel van Sociaal Werk De Kear, voor persoonlijk advies. Je kunt ook anoniem bellen naar 0800-8115. Iemand van Gelfdit luistert naar je verhaal en denkt met je mee.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer subsidie beschikbaar voor groene daken en afkoppelen regenwater

De subsidieregeling voor het aanleggen van een groen dak of het aanschaffen van een regenton is dit jaar verhoogd. Ook is het nu mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor het afkoppelen van de regenwaterafvoer. Deze kan oplopen tot 90%.

Met de ‘subsidieregeling groen en blauwe maatregelen’ kunnen inwoners van De Fryske Marren zelf aan de slag voor het klimaat. Deze subsidie is sinds 2022 beschikbaar en nu uitgebreid. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 2025.

Aanvragen > QR code: https://www.defryskemarren.nl/direct-regelen/belastingen-subsidies/subsidieregeling-groen-en-blauwe-maatregelen/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeentelijke activiteitenkalender

Vergaderingen gemeenteraad

Woensdag 11 maart azc

Woensdag 20 maart - Raadsvergadering

Woensdag 27 maart - Petear

Kijk voor actuele informatie op: defryskemarren.nl/gemeenteraad.