Boys Won’t Be Boys brengt een vrolijke ode en aanklacht aan mannelijkheid

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer

met lokale spelers uit heel Fryslân!

In een samenwerking tussen Schouwburg De Lawei, Stadsschouwburg De Harmonie, Posthuis Theater, Theater Sneek en Boys Won’t Be Boys, is deze productie naar Friesland gehaald. Diverse spelers uit alle uithoeken van de provincie vertellen hun verhaal. Sinds 2021 is de samenwerking tussen deze vijf theaters verstevigd. Vooral als het gaat om de ondersteuning van regionale makers.

Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede bedacht het concept op zijn zolderkamer: “Ik geloof dat community-based werken in theater de toekomst is. Het is een duurzame en emanciperende manier van werken. Het brengt een divers en nieuw publiek naar theaters, waar een warm gevoel van verbinding en zingeving ontstaat.”

Op 28 maart staat deze productie in het Posthuis Theater. “De keuze om de productie Boys Won't Be Boys naar Friesland te halen, weerspiegelt niet alleen de huidige belangstelling voor diversiteit en inclusie, waarin voorheen over het hoofd geziene individuen nu erkenning en een plek in de samenleving krijgen, maar ook ons streven om talent uit de regio een kans te bieden.” aldus Gerrie, programmeur.

Ook Rowan Veltman, bekend van zijn optreden bij Holland's Got Talent, maakt deel uit van de spelers. "Ik vind het mooi dat ik mijn eigen verhaal kan verwerken in deze voorstelling. Belangrijk is de aandacht voor het onderwerp, door de voorstelling kunnen we iedereen kennis laten maken met diversiteit. Acceptatie is niet genoeg; respect is waar het om draait.”

Op 29 maart om 20:15 uur deelt Rowan het podium met Albert Meijer, Rick Zijlstra, Geronimo Chancoso, Joeso Peters, Johan van der Pol en Quirine Kok. Wil jij bij deze ode aan het begrip man zijn? Scan dan de QR-Code.

-----------

Extra content

YouTube link: Boys Won't Be Boys 2023 (youtube.com)

Kaartverkoop Posthuis Theater: https://www.posthuistheater.nl/agenda/2419/lokale-versie/boys-won-t-be-boys (QR-code staat in de bijlage)

Contactinformatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Casper Koster / E marketing@boyswontbeboys.nl / T 06-45957697

Speellijst Boys Won’t Be Boys Friesland: 

29 februari - Schouwburg De Lawei, Drachten

7 maart - Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
28 maart - Posthuis Theater, Heerenveen


Spelers: Albert Meijer, Rick Zijlstra, Rowan Veltman, Geronimo Chancoso, Joeso Peters, Johan van der Pol en Quirine Kok onder leiding van Rikkert van Huisstede


Meer informatie:

www.boyswontbeboys.nl

Boys wont be boys