Een middagje NK Klunen in Sneek

Door: Ynte Dragt Sport
Afbeelding
Foto: Ricardo Veen Media

SNEEK - Het NK Klunen was een lange middag op de schaats in Sneek met het nodige spektakel. Langs het parcours had zich veel publiek verzameld, vooral ter hoogte van de Wonderbrug stond het rijen dik. De brug met de looptreden was dan ook het meest lastige obstakel richting de finish op de Waterpoortsgracht.

De deelnemers startten in groepen op de Geeuwkade om het eerste stuk rennend af te leggen. Halverwege stonden bankjes klaar waar de traditionele Noren snel onder gebonden konden worden om vervolgens de rest van het parcours klunend op de schaatsen af te leggen.

Elfstedengevoel
Het NK Klunen is vooral bedoeld om het gevoel met de echte Elfstedentocht vast te houden, anders was het in Sneek op deze zondag gewoon een zachte winterdag geweest. Deelnemers namen de wedstrijd echter erg serieus. Voor de winnaar lag namelijk een cheque van 5000 euro en een vierdaagse reis naar het marathonschaatsen in Lapland klaar.

Daarnaast liepen er vele schaatspommeranten rond, waaronder elfstedenhelden van weleer; Henk Angent, Klasina Seinstra en Erik Hulzebosch. Daarnaast waren ook Erben Wennemars en Sven Kramer aanwezig om het NK Klunen van hoofdsponsor De Staatsloterij extra cachet te geven.

De uitslag
Het NK Klunen had uiteraard ook een uitslag. Joost van Dobbenburg legde het parcours het snelste af in een tijd van 1 minuut en 9 seconden, gevolgd door Sam Boon (1:13). Derde werd Jelle Buijsman in (1:19).

Meer foto’s van het NK Klunen vind je op Facebook

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding