Heerenveen bekert verder na ruime winst

Sport
Foto: sc Heerenveen/FPH
Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft dinsdagavond zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. 

De Friezen waren met 5-1 te sterk voor Keuken Kampioen Divisieclub VVV-Venlo. Pelle van Amersfoort maakte een hattrick.

Heerenveen speelde met enkele andere namen ten opzichte van de competitiewedstrijd van vorige zaterdag tegen Heracles Almelo (3-0 winst). Mickey van der Hart mocht keepen in plaats van Andries Noppert. Hussein Alin nam de plek in van Oliver Braude en Patrik Wålemark viel geblesseerd uit in de warming-up. Op zijn plek speelde Ché Nunnely.

De wedstrijd begon kalm. Heerenveen had met name de bal, maar VVV-doelman Jan de Boer uit Sloten hoefde niet in actie te komen in de beginfase.

Na 21 minuten kwam Heerenveen toch op voorsprong. Eerst was het Ché Nunnely met een actie buitenom. Zijn schot werd nog gekeerd door De Boer, waarna verdediger Rick Ketting van VVV de bal tegen zijn eigen lat aan kopte. In de rebound kwam de bal bij Pelle van Amersfoort, die er geen problemen mee had om de bal in het lege doel te koppen.

Vlak voor rust verdubbelde Heerenveen de marge en weer was Van Amersfoort trefzeker. Na een hoekschop kopte de spits raak: 2-0.

Hattrick

Pas in de 42e minuut werd VVV voor het eerst gevaarlijk, maar het schot van Levi Smans werd gekeerd door Van der Hart.

Waar VVV niet scoorde, deed Heerenveen dat wel en natuurlijk was het Van Amersfoort die hem maakte. Het voorbereidende werk van Simon Olsson verdiende ook een pluim. Met een balletje achter het standbeen langs bediende hij de spits, die de bal koel afwerkte: 3-0.

Zo maakte Van Amersfoort zijn hattrick compleet. In de rust werd hij naar de kant gehaald door trainer Kees van Wonderen, Van Amersfoort had zijn werk wel gedaan.

In de tweede helft beet VVV wat meer van zich af, maar Heerenveen kwam geen seconde in de problemen. Sterker nog: in de 68e minuut werd het zelfs 4-0. Invaller Espen van Ee haalde van afstand uit en verraste VVV-keeper De Boer. Het was Van Ee zijn eerste officiële doelpunt in het eerste elftal van Heerenveen.

VVV deed in de 76e minuut nog wel wat terug. Een schot van Soulyman Allouch was Van der Hart te machtig en zo lukte het de doelman toch niet om de nul te houden.

Het slotakkoord was voor Daniel Karlsbakk: hij profiteerde van het feit dat De Boer een rebound moest weggeven bij een schot van Van Ee. Daarmee eindigde het duel in 5-1 en plaatst Heerenveen zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi.