Wat is een verstandige beroepskeuze voor schoolverlaters?

In bedrijf
Wat is een verstandige beroepskeuze voor schoolverlaters?
Wat is een verstandige beroepskeuze voor schoolverlaters? Eigen foto

HEERENVEEN - “Wat wil je later worden?” Als je die vraag stelt aan kleuters dan krijg je vaak de wonderlijkste antwoorden. Van astronaut tot moeder en van dierenarts tot prins.

Maar sommige kinderen weten al heel jong waar hun hart ligt en die droom jagen ze dan ook na. Daarnaast zijn er kinderen die zelfs als ze klaar zijn met hun middelbare school nog niet weten wat ze willen worden. Dan volgt er meestal een tussenjaar voordat ze uiteindelijk een vervolgopleiding of studie gaan doen. Het is zaak om in ieder geval een opleiding te kiezen met een goede kans op een baan. Want als je na een beroepsopleiding of studie werkloos thuis zit, dan is alle moeite voor niets geweest.

Bedrijven zitten te springen om personeel

Als je de juiste beroepskeuze doet, dan ben je verzekerd van een baan. Er zijn bedrijven, bijvoorbeeld in de technische richtingen, die al op scholen proberen toekomstig personeel te werven. Als middelbare scholieren hun beroepsopleiding moeten gaan kiezen dan krijgen ze te horen: als je voor dat en dat vak kiest dan willen we je graag in dienst nemen en kun je bij ons stage komen lopen voor je opleiding. Dan zit je dus bij voorbaat al gebakken. Vaak bieden bedrijven nieuw personeel extra mogelijkheden om hun kennis te vergroten met extra opleidingen. Ze melden hun medewerkers aan bij blomopleidingen.nl om een heftruck of hoogwerker te leren besturen. De kosten voor de opleiding worden betaald door de werkgever en de opleiding mag in de tijd van de baas worden gevolgd. De enige voorwaarde is dat de medewerker daarna nog een minimaal aantal jaren in dienst blijft voordat hij of zij eventueel mag overstappen naar een andere werkgever.

Banen die gaan verdwijnen

De techniek gaat met grote stappen vooruit. Daardoor zullen in de toekomst onherroepelijk banen verdwijnen. We zien nu al chatbots die de rol van een medewerker klantenservice overneemt. Dat gaat nu nog niet altijd goed, en dat leidt vaak tot frustratie. Maar de kans is groot dat een chatbot over enkele jaren wel degelijk een gesprek met een klant kan voeren om een vraag goed te beantwoorden of een probleem op te lossen. Datzelfde geldt voor het genereren van teksten en afbeeldingen. Al zal een computer nooit de creativiteit van een mens kunnen overtreffen of zelfs maar benaderen. Bedrijven zullen in veel gevallen voor de weg van de minste weerstand kiezen en liever een chatbot inzetten dan een betaalde medewerker. Datzelfde geldt voor robotisering in fabrieken. Een robot maakt geen fouten, wordt niet moe en meldt zich niet ziek.

Oriënteer je op de arbeidsmarkt

Leerlingen doen er goed aan om zich goed te oriënteren op de arbeidsmarkt voordat ze aan een vervolgstudie gaan beginnen. Zo voorkom je dat er voor een opleiding wordt gekozen waar straks geen werk in is te vinden. Halverwege wisselen van studie kan natuurlijk wel, maar er gaan kostbare jaren verloren. Jaren waarin je geen pensioen opbouwt en niet je eigen geld kunt verdienen. Maak dus altijd een weloverwogen keuze en laat je niet leiden door een impuls die achteraf gezien toch een stuk minder leuk en interessant bleek te zijn dan je aanvankelijk dacht.