Jannie en Janita eerste gebruikers rolstoelfiets in Joure

Gezond en fit
Janita en Jannie nemen de rolstoelfiets in gebruik Foto Sportbedrijf DFM
Janita en Jannie nemen de rolstoelfiets in gebruik Foto Sportbedrijf DFM

JOURE - Wethouder Janita Tabak was samen met Vegelin State bewoonster Jannie de eerste gebruiker van de rolstoelfiets in Joure. Voor de speciale fiets kon in eerste instantie geen geschikte stallingsplek worden gevonden. Een lokaal initiatief heeft geleid tot de stalling van de fiets bij Swimfun Joure.

De rolstoelfiets, beschikbaar gesteld door de Zonnebloem, is het resultaat van een verhaal dat begon met een oproep in de Leeuwarder Courant door Auke van de Meer van de Zonnebloem. In zijn oproep zocht hij een geschikte locatie voor de rolstoelfiets in omgeving Joure, maar helaas was er geen enkele plek beschikbaar. Dit liet het team van Sportbedrijf De Fryske Marren niet onberoerd, en zij besloten de fiets een thuis te bieden. waardoor iedereen in Joure en omstreken nu de mogelijkheid heeft om deze toegankelijke vorm van beweging te ervaren. De lancering van deze fiets vond plaats in woonzorgcentrum Vegelin State te Joure.

De 18e fiets
De rolstoelfiets bij Swimfun Joure is de 18e in Friesland, volgens Raymond Kick van de Zonnebloem, die tevens een praatje hield tijdens de lancering. Dit project benadrukt de belangrijke rol van lokale gemeenschappen en organisaties zoals het Sportbedrijf en de Zonnebloem, die zich inzetten voor toegankelijkheid en inclusiviteit voor alle inwoners.

Reserveren
Het initiatief is speciaal bedoeld voor inwoners van Joure en omgeving die door fysieke beperkingen niet meer kunnen fietsen. De fiets is elektrisch aangedreven, voorzien van spiegels en een handige fietstas. Reserveren kan (met of zonder fietsvrijwilliger) via de website www.sportbedrijfdfm.nl/rolstoel of telefonisch via 0513-417 648. De fiets kan voor zowel een hele dag als een dagdeel worden gereserveerd.