Marga organiseert ochtend vol verrassingen bij Sociaal Café in Balk

Gezond en fit
Marga op de ochtend vol verrassingen in Balk Eigen foto
Marga op de ochtend vol verrassingen in Balk Eigen foto

BALK - In een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door digitale communicatie en individualisme, is er een lichtend voorbeeld van sociale cohesie te vinden in Balk, waar vrijwilliger Marga zich inzet voor het Sociaal Café. 

Onlangs organiseerde Marga een geweldige Bingo-ochtend, waarbij prachtige prijzen te winnen waren, variërend van waardebonnen voor lokale horecagelegenheden tot huishoudelijke spullen en lekkernijen. Haar inspanningen hebben niet alleen gezorgd voor een gezellige ochtend, maar ook voor een sterkere sociale verbondenheid in de gemeenschap.

Sociaal Café: Een bron van samenkomst en samenleving
Het Sociaal Café in Balk is een bewonderenswaardig inwonersinitiatief dat elke week plaatsvindt in De Treemter. Het café is bedoeld voor alle inwoners van Balk en daarbuiten, en het is een ontmoetingsplek waar mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen. Het doel is duidelijk: het bevorderen van sociale verbondenheid en het creëren van een hechte gemeenschap. Marga is een van de vrijwilligers die zich vol overgave inzet om dit doel te bereiken. Haar recente inspanningen bij het organiseren van de Bingo-ochtend zijn een perfect voorbeeld van haar toewijding aan het Sociaal Café en aan de gemeenschap van Balk.

De Bingo-Ochtend: Een feest van gezelligheid en verbondenheid
De Bingo-ochtend van dinsdag was een grandioos succes. Marga had ervoor gezorgd dat er een scala aan prijzen beschikbaar was voor deelnemers, waaronder waardebonnen van lokale horecagelegenheden, praktische huishoudelijke artikelen en heerlijke lekkernijen. Dit zorgde niet alleen voor een opwindende bingo-ervaring, maar gaf mensen ook de kans om de rijkdom van hun lokale gemeenschap te waarderen. De sfeer was gevuld met opwinding en vreugde, maar wat nog belangrijker was, het bracht mensen samen. Buren die elkaar anders misschien nooit zouden hebben ontmoet, werden vrienden voor een ochtend vol gelach en competitie.

Sociale verbondenheid
Marga heeft veel inspanningen gedaan om het evenement bij een breed publiek onder de aandacht te brengen door onder andere flyers rond te delen, deelnemers aan te moedigen om het evenement te promoten en posters op te hangen in supermarkten. Ze wordt bij haar inspanningen ondersteund door buurtwerker Laurine Wierda van Sociaal Werk De Kear, die de zelfredzaamheid aanmoedigt en betrokken is bij het bevorderen van sociale cohesie binnen de gemeenschap. Het Sociaal Café van Balk blijft een lichtend voorbeeld van hoe vrijwilligers zoals Marga de kracht van gemeenschap en sociale verbondenheid kunnen vieren en versterken.

Tekst: Sociaal Werk de Kear