Meelopen in het leven: nieuwe ‘Omtinkers’ De Fryske Marren gezocht

Gezond en fit
Foto Sociaal Werk de Kear
Foto Sociaal Werk de Kear

DFM - Onlangs is Sociaal Werk De Kear gestart met ‘Omtinkers’. ‘Omtinkers’ zijn vrijwilligers die vanuit ervaring, talent en plezier tijdelijk met iemand meelopen in het leven. Mensen helpen bij het omgaan met alledaagse zaken zoals het huishouden, sociale contacten, instanties, gezondheid, kinderen, geld, mantelzorg etc. Dat is waar ‘Omtinkers’ zich op richten. Niet door problemen op te lossen voor anderen, maar door mensen te helpen ze zélf op te lossen.

“Het mooie aan ‘Omtinker’ zijn, vind ik dat er geen vaste kaders zijn en ik vanuit mijn hart kan werken. We onderzoeken samen met de hulpvragers de mogelijkheden, waarna iemand zelf iets kan ondernemen. Dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen vind ik erg mooi”, aldus één van de ‘Omtinkers’.

Training
‘Omtinkers’ worden door buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear ondersteund met een training van twee dagdelen, zodat de ‘Omtinkers’ opgeleid en voorbereid zijn voor hun rol. ‘Omtinkers’ krijgen daarbij handvatten voor het coachen en versterken van hun eigen talenten en ze leren van elkaar door intervisie. De training bestaat uit twee dagdelen en vindt plaats op maandag 9 oktober 2023 en maandag 16 oktober 2023 van 09.30-12.30 uur.

Info
‘Omtinkers’ zijn buurtbewoners die wat extra willen betekenen voor een ander en zijn er voor alle inwoners van gemeente De Fryske Marren. Voor wie zin heeft om een ‘Omtinker’ te worden kan contact opnemen met Francien Bekuis op 06- 512 911 63 of per mail f.bekius@sociaalwerkdekear.nl