De Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas helpen met belastingaangifte

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Foto: Getty Images/iStockphoto

DFM - Voor veel mensen kan het doen van belastingaangifte een ingewikkelde en stressvolle taak zijn. Daarom slaan de Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas de handen ineen om hulp te bieden bij het invullen van belastingformulieren.

Op drie vestigingen van de bibliotheek in de Fryske Marren zullen vrijwilligers van Humanitas beschikbaar zijn om te helpen bij het invullen van belastingaangiften. Deze dienstverlening is gratis en bedoeld voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig invullen van hun belastingaangifte.

Om gebruik te maken van deze service, kunnen mensen een afspraak maken via de bibliotheken. Hetis belangrijk dat zij beschikken over een DigiD en tijdens de afspraak hun inloggegevens en wachtwoord meenemen. Daarnaast wordt geadviseerd een mobiele telefoon mee te nemen om desms-code te kunnen ontvangen. Het hebben van een smartphone met de DigiD-app kan het procesvergemakkelijken.

Voorwaarden voor hulp
Personen met een onderneming, inclusief zzp-ers, zijn uitgesloten van deze dienstverlening.Daarnaast geldt een inkomens- en vermogensgrens van maximaal € 35.000,- bruto jaarinkomen en €50.000,- vermogen. Voor cliënten met zorg/ziektekosten en/of giften is het belangrijk om relevante gegevens mee te nemen of aan te tonen.

Door deze samenwerking hopen de betrokken organisaties de drempel voor het doen van belastingaangifte te verlagen en mensen de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben.