Politiebureau Joure sluit deuren voor publiek

Door: Douwe Bijlsma 112
Het politiebureau in Joure is per direct dicht voor het publiek.
Het politiebureau in Joure is per direct dicht voor het publiek. Sian Wierda / Omrop Fryslan

JOURE - De deuren van het politiebureau in Joure zijn voortaan gesloten voor het publiek. Daarmee kan men aan de Geert Knolweg bijvoorbeeld niet meer terecht voor het doen van aangifte. Reden is volgens de korpsleiding dat er al weinig aanloop meer was.

Het bureau in Jour blijft wel bemand, maar de publieksfunctie is komen te vervallen. Volgens Cor Reijenga, teamchef van basisteam Sneek waar Joure onder valt zijn veel politiezaken tegenwoordig al niet meer gebonden aan een gebouw.

“We nemen aangiftes steeds vaker digitaal of bij iemand thuis op. Dat hoeft echt niet altijd op een politiebureau. De aanloop naar dit politiebureau was bovendien, mede door andere contactmogelijkheden, al sterk verminderd. Doordat we veel digitaal kunnen doen, is het niet meer nodig om bijvoorbeeld de servicebalie van bureau Joure open te houden”, zegt Reijenga.

De agenten die nu niet meer op het politiebureau aanwezig hoeven te zijn “kunnen we nu voor andere belangrijke taken inzetten.” Voor wie nog wel bij de Jouster vestiging staat kan via de intercom bij de deur bij spoed direct contact opnemen met de politie.

Het politiebureau aan de Straatweg in Lemmer blijft op gezette tijden wel toegankelijk voor het publiek.