Zondagsschot Black Boys nekt Langweer in de negentigste minuut

Archieffoto Thewes Hoekstra

SNEEK - Een prachtige zondagmiddag om te voetballen in Sneek, 13.30 uur was de reporter op het veld. Geen Black Boys en Langweer te bekennen. Navraag in de kantine leverde het volgende op: ,,Bist fan de tegenstander, ze spele op het veld van Sneek Wit Zwart en de punten blieve in Sneek.'' Zou de man een vooruitziende blik hebben gehad?

Dan de kraker tussen Black Boys en Langweer. Het is ontzettend jammer dat spelers missen die in deze wedstrijd het verschil hadden kunnen maken. Gelukkig was de snelle Sander Drost wel weer van de partij. Ook debuteerde de 16-jarige Michel Postma. Marc de Groot stond ook weer in het veld. Op de bank zaten Tim de Jong, die lang geblesseerd is geweest, Jorn Postma, Douwe van der Schaaf en Kevin Cox.

In de vierde minuut loste Black Boys het eerste schot dat naast ging. In de achtste minuut was er een uitval van de Sneekers, keeper Gosse Cox werd uitgespeeld maar was weer op tijd terug in zijn doel. In de twaalfde minuut ontstond er een goede aanval van Langweer over de rechterkant. Helaas schoot Marc de Groot te zacht in. Er volgenden in de eerste helft nog verschillende kansen voor beide teams. Vlak voor rust was het slotakkoord in de eerste helft voor Langweer. Via een razend snelle counter beschaamde Sander Drost het vertrouwen van de negen meegereisde supporters niet. De 0-1 stond op het scorebord.

Schot in de kruising
In de tweede helft kreeg Black Boys een veldoverwicht. Waar er in de 48e minuut een buitenspel doelpunt afgekeurd werd was er in de 52e minuut geen houden meer aan. Een scherpe voorzet werd door de Black Boys spits ingekopt met als gevolg de 1-1. Daarna ging het over en weer en in de 81e min hield de verdediging van Black Boys Sander Drost van scoren af.

Een minuut later redde Rik de Jong de situatie, terwijl het Langweer doel open lag. In de periode van de 86e tot de 90e minuut was keeper Gosse Cox tot vier keer toe een sta in de weg voor Black Boys . Ondanks dat werd Langweer toch geveld door een zondagsschot in de kruising. De 2-1. Langweer kreeg nog de kans op de gelijkmaker, na een voorzet van Sander Drost schoot Rik de Jong over. De punten bleven in Sneek.