Zeven gymverenigingen mixen wedstrijd en plezier

LEMMER – In de Hele Fonnen in Lemmer werd zaterdag de 'FUNdag' gehouden. Van zeven gymverenigingen deden 145 jongens en meisjes mee aan deze leuke wedstrijd. Er was een wedstrijddeel en een fundeel.

In het fundeel konden ze klimmen en klauteren in de wandrekken, kasten en in de touwen. Op de tumblingbaan werd er gesprongen en gerend. De deelnemers mochten op drie toestellen, rek, vloer en sprong, laten zien wat ze konden. Voor ieder onderdeel dat ze lieten zien ontvingen de gymnasten bronzen, zilveren of zelfs gouden stickers. Na afloop kreeg iedere deelnemer een diploma met stickers en een medaille.

Recreanten belangrijk
Voorheen werd dit evenement georganiseerd door de KNGU, maar die is volgens Pegasus momenteel meer bezig met de topsport. Rayon Zuid-West Fryslân vindt de recreanten ook erg belangrijk en heeft deze 'FUNdag' zelf georganiseerd. ,,Gelukkig zijn er een aantal vrijwilligers bereid gevonden om te helpen. Beoordelaars, funhulpen, leiding en natuurlijk de kinderen hebben samen voor een prachtige ochtend gezorgd'', zegt Irma Lok van de club.

Tekst Irma Lok