WK eindigt in mineur voor Danny Noppert

Foto: Archief

LONDEN - Danny Noppert is woensdagmiddag uitgeschakeld op het WK darten in Londen. De Fries gaf een voorsprong van 2-0 in sets uit handen en verloor met 4-2 van Alan Soutar uit Schotland.

"Ik begon zo goed aan deze wedstrijd. Het is heel zuur. Ik had me heel wat anders voorgesteld", vertelde Noppert na afloop bij Viaplay. "Mijn niveau zakte zo in. Ik weet niet wat er aan de hand was, al kwam hij goed terug."

Sterk begin

De eerste leg van de wedstrijd ging nog netjes in elf darts naar de Jouster, die een paar legs daarna de set pakte met een 104-finish. Ook na de eerste pauze zat Noppert goed in de partij en won hij de tweede set.
Daarna zakte Noppert volledig in en begon zijn Schotse tegenstander beter te gooien. Omroeper Russ Bray had kort daarvoor nog een verdwaalde wesp van Nopperts shirt gehaald. Soutar pakte de derde set met 3-1 en zette dat ook door in set vier: 2-2.

De Fries leek zich in de vijfde set te herstellen, toen Soutar die met een 152-finish binnenhaalde. De Schot gooide de set daarna weer een hoge finish en pakte uiteindelijk via tops de winst.

Het is voor het vierde jaar op rij dat Noppert in de derde ronde van het WK verliest. "Toch mag ik over het hele jaar tevreden zijn", volgens Noppert. "Ik kan wel balen, maar daar heb ik niets aan. Op naar volgend jaar."